Workshop

ANTIPLASTIK AUDIO PRODUCER WORKSHOP BY BENJAMIN BATES

Hoe kom je van een idee naar een product? Wat doen ervaren producers om hun mix overtuigend, gelaagd en vol te laten klinken? Al dit soort vragen komen aan bod in deze producer workshop met Benjamin Bates. Benjamin heeft meer dan 20 jaar ervaring als dance producer en geeft o.a. les aan de Rockacademie in Tilburg.

Ook zul je in deze workshop – samen met de andere deelnemers – de mogelijkheid hebben om met je eigen laptop en de software die je gewend bent te gebruiken aan de slag te gaan met één van je projecten. Benjamin Bates zal samen met je kijken hoe je de mix en de mastering kan verbeteren zodat het goed klinkt op een professioneel audio systeem in een club of op een festival, je leert de geheimen van het maken van overdonderend laag en je krijgt directe feedback hoe je je productie verder kan verbeteren. Als je nog andere vragen hebt, kan je deze natuurlijk direct stellen aan Benjamin. De resultaten van je aanpassingen kan je direct beluisteren op het audio systeem van Gebouw-T. Naast de deelname aan de workshop krijg je ook toegang tot onze Antiplastik facebook group waarin – naast Benjamin – deelnemers van vorige workshops met elkaar over het vak kunnen discussiëren.

De workshop is inclusief:

 • consumpties tijdens de workshop
 • avondmaaltijd
 • toegang tot de aansluitende Beat The DJ finale avond (exclusief consumpties)

FAQ

V: Ik heb nog helemaal geen ervaring met het produceren van muziek, is de workshop dan wel interessant voor mij?

A: De workshop is opgezet voor producers met enige ervaring, maar ook voor beginnende producers is er veel te leren. Als de volgende begrippen je helemaal niets zeggen is het misschien nog iets te hoog gegrepen, maar als je hier op zijn minst enige ervaring mee hebt is het geen probleem om alles te volgen:

 • EQ, Reverb, Delay
 • Mixing en mastering
 • Softsynths / geluidssynthese

V: Ik maak mijn muziek op een vaste PC, kan ik toch meedoen?

A: Zeker! Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Je exporteert alle sporen los als WAV of AIFF bestand. Deze kunnen we dan inlezen in onze software, waarin we je kunnen laten horen wat de effecten zijn van het toepassen van tips.
 2. Je exporteert je hele track als WAV of AIFF bestand. De mogelijkheden zijn dan wat meer beperkt, maar we kunnen je altijd laten horen waar nog winst is te behalen.

V: Ben ik verplicht mijn eigen muziek mee te nemen als ik aan de workshop mee wil doen?

A: Nee hoor, absoluut niet! We bieden je graag die mogelijkheid, maar het is zeker geen verplichting. De uitleg die we geven over de onderwerpen is voor iedereen interessant en we gaan alle tips als groep behandelen zodat we er allemaal iets van op kunnen steken.

V: Ik maak al jaren dance muziek, wat is het niveau van de workshop?

A: Het niveau van de workshop zal afhangen van het niveau van de deelnemers in de groep. Omdat een groot gedeelte van de workshop zal bestaan uit het gezamenlijk luisteren naar de individuele producties, kan er specifiek worden ingegaan op de behoefte van jou als producer.

Tijdens de workshop zullen we o.a. in gaan op:

 • Het maken van overdonderend laag in je eindmix;
 • Het creëren van een dynamische mix;
 • Het creëren van een brede stereo mix;
 • Het maken van een fris klinkende, harde master;